A webáruházban történő vásárlás szerződésnek minősül a vállalkozás (eladó) és a megrendelő (vevő) között. A szerződés kötelezi a megvásárolt termék átadására, a vevőt pedig a termék vétálárnak annak esetleges szállítási díjaival együtt történő megfizetésére.

A webáruházban található horgolt termékek, egyedi ajándéktárgyak, egyedi gyermek ruházati cikkek és egyéb egyedi termékek, mind a vevő igénye szerint, az ő általa választott opcióknak megfelelően készülnek, azok nem késztermékek. A termékek fotói alatt a legördülő menüből történő választási opciók mindössze a megrendelés menetét egyszerűsítik le, azzal automatizálva azt. A vevő a kérésre, az egyedi igényei szerint elkészített termékek kézhezvétele után elállási joggal ez okból kifolyólag NEM élhet.

Nem élhet a vevő elállási jogával, ha:

“olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a  fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak” (Kormány rendelet 45/2014. (II. 26.) 29§. c) )

Forgalmazott termékek esetében a vevő élhet elállási jogával a termék és az azzal egyidejűleg kiküldésre került tájékoztató kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül. Elállási szándékát 14 napon belül írásban jeleznie kell postai úton (fióktelepére, vagy elektronikus úton (e-mailben: info@horgoltbabaholmik.com) . /Kormány rendelet 45/2014. (II. 26.) / A vásárolt terméket elállás esetén köteles saját költségén 14 napon belül visszajuttatnia a Horgolt Baba Holmi Kft -nek. Normál csomagként vagy levélküldeményként küldheti vissza a terméket, az utánvéttel feladott visszárut nem áll módunkban átvenni, visszautalást csak a termék állapotáról való meggyőződést követően indítunk. Ezt követően a termék árát a szállítási díjjal együtt (kivéve azokat a  többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az  általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) az elállástól számított 14 napon belül visszautalom, amennyiben a termék sérülés és használat mentesen, számlával és minden tartozékkal együtt visszakerül. A visszapostázási cím fióktelepünk címe: (Horgolt Baba Holmi Kft, 4220 Hajdúböszörmény, Erkel Ferenc utca 41). Amennyiben a vevő arról másként nem rendelkezik, a visszautalás arra a számlaszámra történik, melyről a termék vételárának utalását teljesítették. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett  értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének  megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Használt, kimosott, címkéjét le/kivágott terméket NEM áll módunkban visszavásárolni!

Jogorvaslatért fordulhat a Budapesti Békéltető Testülethez
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

vagy az online vitarendezési platformhoz, melyet ezen a linken érhet el:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapon keresztül, ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással.

Vállalkozásunkat panaszával továbbra is bármikor elérheti az info@horgoltbabaholmik.com e-mail címen.